
יוטיפרו
מחקר רטרוספקטיבי שנערך על מאגר מידע גרמני (IQVIA) שאוסף מידע ממעל 20 מיליון מטופלים מ-300 רופאים, המהווים 3% מכלל הרופאים בגרמניה (בגרמניה ניתן לעשות שימוש ברשומות רפואיות מתועדות באופן אנונימי, רק ר"ת, ללא צורך בהסכמה מדעת). מתוך כלל הרשומות שכללו מטופלים שביקרו במרפאה של רופאי משפחה, נשים ואורולוגים לפחות פעם אחת בין 2015 ל-2020 נבחרו מטופלים לפי הקריטריונים הבאים:
נמצאו 3586 מטופלים כאלה.
החוקרים השוו נתונים מ-12 חודשים לפני מתן המרשם של יוטיפרו ל-12 חודשים לאחריו עבור קטגוריות הבאות:
הגיל הממוצע של המטופלים שנכללו במחקר היה 58. 94% נשים, 89% פנו לרופא משפחה, 6% לרופא נשים ורק 4.4% לאורולוג.
1. ירידה משמעותית בחזרת הזיהומים בשתן.
במשך 12 חודשים אחרי השימוש ב-Utipro® Plus ובהשוואה ל-12 חודשים לפני, נמצא כי כמות החולים עם לפחות אבחנה אחת של UTI קטנה מ-79.4% ל-36.4%.
2. ירידה משמעותית בכמות המרשמים לאנטיביוטיקה
השימוש ב-Utipro® Plus נמצא במתאם עם ירידה בשיעור החולים שקיבלו לפחות מרשם אחד של אנטיביוטיקה מ-33.5% ל-22.1%. ההפחתה ברישום של אנטיביוטיקה למטופל הייתה משמעותי יותר בקרב גברים מאשר נשים (19% לעומת 11% למטופל).
החוקרים מציינים כי הנתונים הללו תואמים עם הנתונים העולים מהספרות המקצועית בתחום: לפי מחקרים קודמים, ל– Utipro® Plus תפקיד משמעותי בקליניקה כאופציה לא אנטיביוטית לשליטה ומניעה של UTI ובהפחתה של שימוש באנטיביוטיקה.
3. ירידה משמעותית בכמות ימי המחלה שהנחקרים נטלו
אחרי השימוש ב- Utipro® Plus מספר המטופלים עם לפחות יום אחד של חופשת מחלה הופחת מ-4.1% ל-2.7%, בכל קבוצות הגיל. בניתוח על פי מגדר ההפחתה הייתה מובהקת בקרב נשים אך לא בקרב גברים.
לסיכום:
מרשם Utipro® Plus נמצא במתאם באופן מובהק עם הפחתה בהישנות של של UTI, ברישום אנטיביוטיקה וימי מחלה שתועדו תוך 12 חודשים לאחר מתן המרשם בהשוואה לאותה תקופה לפני מתן המרשם. ממצאים אלו מספקים ראיות נוספות ליתרון של השימוש ב-Utipro® Plus כטיפול משלים לצד חומרים אנטי-מיקרוביאליים ראשוניים בניהול UTI בחולים מבוגרים.