אהבה זה כואב? הקשר בין יחסי מין לדלקות בדרכי השתן

יחסי מין צריכים להיות מרגשים, מהנים ומספקים – אבל כואבים, הם לא אמורים להיות. אז למה לפעמים, אחרי לילה מרגש, מגיעה אותה תחושת אי נוחות וצריבה? אם את חווה דלקות בדרכי השתן לאחר יחסי מין, את לא לבד. הקשר בין יחסי מין לדלקות בדרכי השתן הוכח מחקרית (1), והם מהווים את אחד הגורמים העיקריים לדלקות בדרכי השתן. הדלקת יכולה להופיע יום או יומיים (2) לאחר קיום היחסים, והיא מלווה בכאבים שלעיתים מתוארים כעזים ומשתקים, ריבוי ותחושת צריבה במתן שתן ואי נוחות שפשוט לא עוזבים. עבור נשים רבות, לא מדובר באירוע נקודתי, אלא חוויה שחוזרת על עצמה שוב שוב, אותה הן מגדירות לא פעם כ"סיוט מתמשך".

מדוע הסיכון לדלקת בשתן עולה בעקבות יחסי מין?

כל דבר שמאפשר או מעודד חיידקים להיכנס לדרכי השתן דרך השופכה מגביר את הסיכון לדלקת בדרכי השתן. החיכוך הכרוך בפעילות מינית גורם לדחיפה של חיידקים השוהים באזורים האינטימיים לכיוון השופכה, ומשם קצרה הדרך אל השלפוחית, שם החיידקים יכולים להתרבות ולשגשג.

אמצעי מניעה – לא מונעים את הזיהומים.

סוגים מסוימים של אמצעי מניעה תורמים גם למחלות דלקת בדרכי השתן הקשורות למין. קוטלי זרע, כולל קוטלי הזרע בקונדומים מסוימים, משנים את האינטראקציה(3) בין חיידקים ותאי עור על ידי כך שהם מקלים על חיידקים להיצמד לחלק הפנימי של השופכה. 

דיאפרגמות למניעת הריון קשורות גם עם דלקת בדרכי השתן. בנוסף לנוזל קוטל הזרע, הדיאפרגמה עלולה ללחוץ על השופכה ולגרום לשתן להילכד. זה מפריע לזרימת השתן ולפיכך מפריע לשטיפת החיידקים החוצה דרך השופכה.

לקופון 20% הנחה ליוטיפרו פלוס

מלאי את פרטייך וקופון הנחה ישלח לכתובת המייל שלך

  • סובלת מדלקת בדרכי השתן? גשי אל הרופא או הרוקח ובקשי את יוטיפרו פלוס AF

    • מקל על תסמיני זיהום אקוטי: כאב, צריבה, דחיפות ותכיפות במתן שתן
    • מונע זיהומים חוזרים בדרכי השתן
    • יעילות קלינית מוכחת
    • בעל פרופיל בטיחות גבוה
    • מפחית את הצורך באנטיביוטיקה

    לקופון 20% הנחה

    מלאי את פרטייך וקופון הנחה ישלח לכתובת המייל שלך

מה אפשר לעשות?

ישנם מספר דברים שתוכלי לעשות את מנת להקטין את הסיכוי לדלקות שתן לאחר סקס.

הדבר הקל ביותר שאת יכולה לעשות, זה להטיל שתן מייד לאחר סקס(1). מכיוון שדלקת בדרכי השתן נגרמת על ידי חיידקים העושים את דרכם במעלה דרכי השתן, השתנה לאחר יחסי מין עוזרת לשטוף את החיידקים החוצה. מומחים חלוקים בדעתם עד כמה השיטה הזו יעילה למעשה במניעת דלקות בשתן, אבל זה דבר קל ופשוט לנסות.

שתי יותר מים (1). הגברת השתייה של מים הוכחה כמפחיתה את הסיכון לפתח דלקת בדרכי השתן מאחר שהיא מאפשרת שטיפה טובה יותר ש מערכת השתן ועל ידי כך – סילוק תכוף החוצה של החיידקים. 

הימנעי מקוטל זרע (4) ודיאפרגמות. אם את נוטה לזיהומים בשתן ומשתמשת בקוטלי זרע או בדיאפרגמה למניעת הריון, כדאי שתשקלי לעבור לצורה אחרת של אמצעי מניעה כדי לסייע במניעת דלקות בדרכי השתן. מכיוון שקוטלי זרע ודיאפרגמות נמצאו כמגבירי סיכון לזיהומים בדרכי השתן, מעבר לאמצעי מניעה אחר עשוי לעזור למזער את הסיכון שלך.

ואפשר גם להקדים תרופה לשריפה - ולשקול טיפול מונע

החזרה של הדלקת לאחר מגע מיני היא לא גזירה משמיים. אם את סובלת מדלקות חוזרות, ניתן להפחית את התרבות החיידקים במעיים ולהגיע למניעה של הישנות זיהומים בשתן באופן פשוט וקל. יוטיפרו פלוסA.F  הוא הטיפול היחידי ללא מרשם רופא, שמאפשר שליטה ומניעה של דלקות בשתן. הוא כולל מנגנון פעולה דואלי שפועל גם במעיים, להפחתת התרבות החיידקים המזהמים וגם בשלפוחית השתן בהקלה על התסמינים. כאשר כמות החיידקים במעי פוחתת, גם נדידת החיידקים אל השלפוחית יורדת ובכך ניתן למנוע את התפרצות הדלקת הבאה.

אלינור, בת 47 מאזור המרכז משתפת: 

"אני יודעת שאצלי מבחינת הגורמים לדלקות… זה קשור גם ליחסי מין, ובעבר אחרי כל מגע מיני שטפתי מייד את האזור ולקחתי כדור אנטיביוטיקה למניעה. היום זה מופיע סביב המחזור החודשי. בכל פעם שמתחיל המחזור הדלקת מאיימת להתפרץ, כל חודש מחדש. בעבר הייתי לוקחת אנטיביוטיקה מייד עם הופעת התסמינים עד שבעלי הביא לי יום אחד את יוטיפרו פלוס A.F.. . זה היה לפני כשנה ומרגע זה – הפסקתי עם האנטיביוטיקה. אני מאמינה שאנטיביוטיקה מזיקה לבריאות, זו תרופה שמעמיסה על הגוף, עשויה להצטבר בכבד ולגרום נזק לאורך שנים וגם מפחיד אותי מאוד נושא העמידות לאנטיביוטיקה. מה אני אעשה אם יום אחד הגוף יפסיק להגיב לאנטיביוטיקה?

יוטיפרו פלוס A.F. פתר לי את הבעיה לגמרי וזה כבר כמעט שנה שאין לי התפרצות משמעותית של דלקת. אני מאוד ממליצה, ובאמת מרגישה שזו שליחות עבורי לספר לנשים שיש אופציה טיפולית טובה ובריאה לדלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן" .

דלקות בדרכי השתן הן תופעה כואבת ומטרידה, בטח ובטוח כשהן פוגעות בחיי האהבה.
אבל יש גם סקס אחר. עם יוטיפרו פלוס A.F. תוכלי ליהנות מאינטימית בריאה ומהנה.

לקופון 20% הנחה ליוטיפרו פלוס

מלאי את פרטייך וקופון הנחה ישלח לכתובת המייל שלך

  • סובלת מדלקת בדרכי השתן? גשי אל הרופא או הרוקח ובקשי את יוטיפרו פלוס AF

    • מקל על תסמיני זיהום אקוטי: כאב, צריבה, דחיפות ותכיפות במתן שתן
    • מונע זיהומים חוזרים בדרכי השתן
    • יעילות קלינית מוכחת
    • בעל פרופיל בטיחות גבוה
    • מפחית את הצורך באנטיביוטיקה

    לקופון 20% הנחה

    מלאי את פרטייך וקופון הנחה ישלח לכתובת המייל שלך

כתבות נוספות

צפו: סיפורה של הילה, שסבלה מדלקות שתן חוזרות אבל הצליחה להיגמל מאנטיביוטיקה

הילה, בת 24, חווה דלקות בשתן מגיל 17. במשך שנים הדלקות העיבו עליה ואילצו אותה לסבול כאבים, לנסות טיפולים מסוגים שונים, ליטול שוב ושוב אנטיביוטיקה, עד שמצאה את יוטיפרו פלוס A.F. שעזר לה להפטר מהבעיה הקשה שליוותה אותה כל כך הרבה שנים. הילה הסכימה לשתף את הסיפור שלה בגלוי, וזאת כדי להעלות את הנושא של דלקות בשתן למודעות וכדי לעזור לנשים רבות נוספות להבין שיש פתרון לסבל שהן חוות. צפו בסיפור של הילה:
קראו עוד>

שמירות, תורנויות ו…דלקות בדרכי השתן? מסתבר שחיילות סובלות יותר מזיהומים בדרכי השתן. איך אפשר למנוע ולטפל?

פנינו לד"ר בוריס פרידמן, רופא בכיר במחלקה האורולוגית במרכז הרפואי "כרמל" מקבוצת "כללית", וראש החוג הארצי לאורולוגיה קהילתית באיגוד האורולוגים הישראלי, כדי להבין מדוע חיילות סובלות יותר מדלקות בדרכי השתן.
קראו עוד>

"גם הרופאים לא תמיד מבינים את המשמעות של להיות אישה שסובלת מדלקת בשתן"

אלה, עובדת במשרד פרסום בת 24, החלה לחוות דלקות בדרכי השתן כבר בגיל 17, ומתארת סיטואציות לא פשוטות, כשבמקום לחגוג בחופשיות נעורים, אהבה וקריירה, היא חוגגת אותם, אבל עם ענן של חששות מעליה. מהדלקת שתתפרץ, מהכאב המשתק, שמופיע אחת לחודש או חודשיים ומעיב עליה כמה ימים עד שזה עובר. הקשבנו לה ואנו משתפים את סיפורה.
קראו עוד>

הדלקות בדרכי השתן חוזרות והאנטיביוטיקה כבר לא עוזרת? זו הסיבה!

כמעט כל אישה מכירה את תחושת הצריבה או הכאב בזמן מתן שתן שמסמנת לנו שהדלקת בדרכי השתן הגיעה שוב. זהו אחד הזיהומים הנפוצים ביותר, שפוגע באיכות החיים של מיליוני אנשים, ובשנים האחרונות, זהו גם גורם מספר אחת לעמידות חיידקים לאנטיביוטיקה. השבוע מציינים בכל העולם את שבוע המודעות לעמידות בפני אנטיביוטיקה. ההמצאה המדהימה שמצילה חיים מסביב לעולם, עומדת בפני סכנה אמיתית. הסיבה היא ששימוש נרחב מדי ובלתי מושכל באנטיביוטיקה מוביל להתפתחות חיידקים עמידים וזוהי בעיה אוניברסלית שרק הולכת ומחריפה.
קראו עוד>
Lap-00813-11/2021
לחצי כאן לקבלת קופון הנחה >
דילוג לתוכן