עדנה חשבה שהיא ניסתה את כל הטיפולים הקיימים, עד שהבינה שגם היא יכולה לחיות ללא דלקת בדרכי השתן

עדנה (שם בדוי, השם שמור במערכת) היא אישה נמרצת בגיל הפנסיה, גרה בבית מתוק באחד מיישובי הצפון. עדנה הייתה גננת מוערכת, הגננת המיתולוגית שכל ילדי היישוב גדלו על ברכיה, וכיום היא נהנית מזוגיות פרק ב' טובה וארוכת שנים ומהנכדים שממלאים את הבית.

ישבנו לשמוע את עדנה, כשהיא מספרת על מה שהעיב על חייה עד לא מזמן.

50 שנה של חיים מאושרים, בצל הדלקת בשתן

"הפעם הראשונה שלי הייתה כשהבת שלי הייתה בערך בת שנתיים. התעוררתי בלילה מכווצת מכאבים, וישבתי על האסלה עם כאבי תופת, שלא נרגעו שעות ארוכות עד שהגיע רופא ונתן לי טיפול. זו הייתה הפעם הראשונה שחוויתי דלקת בדרכי השתן ומאז, הדלקת ליוותה אותי. כל חיי. מגיל 26 חוויתי התפרצויות של דלקות כל חודש עד 3 חודשים מקסימום, וכל התפרצות כזאת לוותה בכאבי תופת, ובחיפוש מתמשך אחרי טיפול תרופתי או צמחי.

זה פגע בכל תחומי החיים שלי. הרגשתי שיש לי נכות. הגבלה על החיים כי הרגשתי שאני לא שולטת במצב. שאני לא יודעת מתי זה יקרה ואין מצב שאני נשארת בלי כדורים. הייתי חייבת כדורים איתי כל הזמן והם היו כמו קביים. לא הלכתי לשום מקום בלעדיהם. הדלקת הכתיבה לי הרבה פעמים מה אני יכולה לעשות ומה לא. לא יכולתי להיות ספונטנית ולקפוץ לנופש למשל, תמיד היה חשש אם תפרוץ הדלקת בדיוק לפני הנסיעה. נסענו לקליפורניה וכנראה שהישיבה ברכב במשך שעות ארוכות גרמה לדלקת, אז בכל נסיעה לחו"ל הייתי קודם כל מתארגנת על תרופות לדלקת.

ברור שהדלקת תפרוץ בזמנים הכי פחות נוחים

הרבה פעמים זה היה מתפרץ דווקא בימי שישי כשאין רופאים, אז כבר למדתי לקח והייתי מחזיקה בבית אנטיביוטיקה באופן קבוע. אני יודעת מתי זה מתחיל לפי הריח של השתן. ברגע שהריח היה משתנה הייתי יודעת שהדלקת בדרך ומתחילה לטפל – לשתות הרבה, להתרחץ, להחליף פדים כל הזמן.

זה מאוד הפריע לי בעבודה. עבדתי בגן ולמזלי הייתה לי אפשרות לשטוף את עצמי במים חמים וזה היה מרגיע את המצב עד שהטיפול שלקחתי היה מתחיל לעבוד. הרבה פעמים זה גרם לי לבקש החלפות, כי הכאבים היו קשים ולקח זמן עד שהאנטיביוטיקה השפיעה.

לפעמים הדלקת הייתה מתפרצת אחרי יחסי מין, אז התחלתי לפחד מיחסי מין עם בעלי ואחרי כל פעם הייתי רצה לשטוף את עצמי במים חמים. זה השפיע עלינו, ברור. הרבה פעמים לא קיימנו יחסים בגלל הדלקת.

המסע הארוך בחיפוש אחרי הקלה

עשיתי את כל הבדיקות האפשריות – עשיתי ציסטוסקופיה 3 פעמים וזו בדיקה מאוד לא נעימה, ממש בדיקה מציקה ואחריה כמובן שוב התפרצה דלקת למרות האנטיביוטיקה. עשיתי אינספור תרביות שתן, כל האחיות בקופה כבר מכירות אותי. עשיתי אולטרסאונד וצילום C.T. בטן, פגשתי רופאי משפחה וגניקולוגים ואורולוגים ואת מי לא פגשתי. עשיתי דיקור, רפלקסולוגיה, לקחתי מוצרים טבעיים שהמטפל ברפואה סינית שלי הזמין לי במיוחד מגרמניה, עשיתי אבחון אירידיולוגיה.

כל פעם ניסיתי אנטיביוטיקה אחרת, ו 3 ימים אחרי שסיימתי את האנטיביוטיקה הייתה לי שוב התפרצות ושוב אנטיביוטיקה. בישלתי מי פטרוזיליה, הייתי אוכלת חילבה עד שכולי הרחתי מהתבלין החזק הזה, חמוציות כמובן היו לידי תמיד, במיץ, בפרי, ובכדורים. מה לא ניסיתי, כל מוצר שהמליצו לי עליו – ניסיתי. ניסיתי הכול, הייתי ממש אומללה.

יוטיפרו פלוס A.F – בשבילי זה כמו "מנוחת הלוחם"

לפני כמה חודשים הרוקח שכבר מכיר את הבעיה שלי שלח לי עם בן הזוג את יוטיפרו פלוס A.F.. בהתחלה לא תליתי תקוות במוצר הזה והנחתי את הקופסה בצד, אבל כשחברה נוספת המליצה, החלטתי לנסות בכל זאת. לקחתי כל יום כדור, במשך חודש וחצי. ומאז – טפו טפו כבר חצי שנה שאין כלום. זה ממש מרגיש כמו מנוחת הלוחם. חצי שנה בלי דלקת בדרכי השתן זה הכי הרבה זמן ברצף שהיה לי מאז גיל 26. אני מרגישה טוב עכשיו אבל עדיין חוששת שאולי זה יחזור, אבל נראה לי שבפעם הראשונה אחרי חיים שלמים של התמודדות, כנראה שמצאתי טיפול שעוזר לי באמת."

כתבות נוספות

שמירות, תורנויות ו…דלקות בדרכי השתן? מסתבר שחיילות סובלות יותר מזיהומים בדרכי השתן. איך אפשר למנוע ולטפל?

פנינו לד"ר בוריס פרידמן, רופא בכיר במחלקה האורולוגית במרכז הרפואי "כרמל" מקבוצת "כללית", וראש החוג הארצי לאורולוגיה קהילתית באיגוד האורולוגים הישראלי, כדי להבין מדוע חיילות סובלות יותר מדלקות בדרכי השתן.
קראו עוד>

חוות דעת של מטופלת שסובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן

נשים רבות סובלות מתופעה של דלקות חוזרות בדרכי השתן, אם בשל מבנה אנטומי, שינוי הורמונלי או מסיבות רפואיות אחרות. ההישנות הכרונית של הדלקות מכבידה על חיי השגרה שלהן, פוגעת בבריאותן ומחייבת אותן לקחת שוב ושוב אנטיביוטיקה. חשוב לדעת שיש טיפול שהוא מוכח קלינית כמסייע בשליטה ומניעה של זיהומים בדרכי השתן ושהוא יכול להפחית את השימוש באנטיביוטיקה. א.צ, מאזור המרכז כתבה לנו על האופן שבו יוטיפרו פלוס .A.F מסייע לה עם ההתמודדות עם דלקות חוזרות בדרכי השתן.
קראו עוד>

אז מה זה יוטיפרו פלוס .A.F ואיך זה עובד?

יוטיפרו פלוס .A.F הוא טיפול לא אנטיביוטי המסייע בשליטה ומניעת זיהומים בדרכי השתן בעל יעילות קלינית מוכחת בהקלה על תסמיני זיהום בדרכי השתן (כאב וקושי במתן שתן, דחיפות ותסמינים כלליים), במניעת התפתחות הזיהום, כטיפול מניעתי בזיהומים חוזרים בדרכי השתן ובהפחתת השימוש באנטיביוטיקה.
קראו עוד>

"גם הרופאים לא תמיד מבינים את המשמעות של להיות אישה שסובלת מדלקת בשתן"

אלה, עובדת במשרד פרסום בת 24, החלה לחוות דלקות בדרכי השתן כבר בגיל 17, ומתארת סיטואציות לא פשוטות, כשבמקום לחגוג בחופשיות נעורים, אהבה וקריירה, היא חוגגת אותם, אבל עם ענן של חששות מעליה. מהדלקת שתתפרץ, מהכאב המשתק, שמופיע אחת לחודש או חודשיים ומעיב עליה כמה ימים עד שזה עובר. הקשבנו לה ואנו משתפים את סיפורה.
קראו עוד>
Lap-00813-11/2021
לחצי כאן לקבלת קופון הנחה >
דילוג לתוכן